Derfor skal man som virksomhed investere i en hjertestarter

Der kommer sjældent noget godt ud af at tage chancer med folks liv. Især ikke i situationer, hvor det handler om hjertestop. I Danmark får omkring 3.500 mennesker hjertestop hvert år, hvoraf de fleste dør udenfor hospitalerne. Det er her, at en hjertestarter kan redde livet på personen og sikre, at vedkommende ikke pådrager sig varige skader efter hjertestoppet. Men hvorfor er en hjertestarter så vigtig, og hvorfor skal man som virksomhed investere i en? Læs med og find ud af det hele.

Hvis en ansat eller gæst får et hjertestop på ens virksomhed, så tæller hvert sekund. Jo hurtigere man kan give vedkommende hjælp, jo flere chancer er der for, at vedkommende overlever. Hjertestoppet fører til, at hjertet stopper med at pumpe blod ud i kroppen, hvilket hurtigt kan resultere i iltmangel og irreversible skader på personens organer. Det er derfor vigtigt, at der hurtigt kan gives førstehjælp til hjertestop-patienter, og dette kan blive nemmere med en hjertestarter. Med en hjertestarter kan man i næsten alle tilfælde give personen livreddende hjælp indtil ambulancepersonalet ankommer.

To vigtige grunde til at investere i en hjertestarter

Når man har en hjertestarter til rådighed på ens virksomhed, så bidrager man også til en højere grad af tryghed for både ansatte og gæster. Der er godt nok en meget lille chance for, at nogen får et hjertestop, men hvis det sker, har I den rette udrustning og ved, hvordan man bruger den.

Hvis man som virksomhed vælger at investere i en hjertestarter, kan man også hjælpe med at skabe en større forståelse for vigtigheden af at have hjertestartere til rådighed på offentlige steder og andre virksomheder. Gennem at investere i sådan et fantastisk apparat, kan man hjælpe til at øge bevidstheden omkring hjertestop og skabe større opmærksomhed på, at denne type udstyr kan være en forskel på liv og død – hvad end uheldet sker på ens arbejdsplads eller andre steder.