Granit – hvilke fordele og ulemper er der ved naturstenen?

Der er mange fordele ved at bruge granit i dit hjem og din have. For det første er granit et meget stærkt og holdbart materiale, der kan modstå meget slid og ælde. Det er også varmebestandigt, så det er ideelt til brug i køkkener, hvor der bliver lavet meget mad. Derudover er granit meget let at rengøre og vedligeholde, hvilket gør det til et ideelt valg til bordplader og backsplashes i badeværelser og køkkener. Det er også et materiale, der længe har været moderne og som næppe bliver upopulært med tiden.

Der er dog også et par ulemper ved at bruge granit. For det første er granit et meget tungt materiale, så det er måske ikke egnet til brug i visse områder af dit hjem, hvor vægtgrænser er et problem. Derudover kan granit være ret dyrt, så det er måske ikke overkommeligt for alle. Endelig, granit er et porøst materiale, så det kan give pletter, hvis det ikke forsegles korrekt.

Hvad er granitskærver?

Granitskærver stammer fra en blanding af knust marmor og granit og har en lang historie som et elegant materiale til indkørsel eller terrasse. De fungerer også godt i havebede, hvor de dækker jorden for at hindre ukrudt.

Uønskede planter vil få sværere ved at vokse i dit rosenbed, hvis du strøer et lag granitskærver ud over jorden som et dække. For ikke at nævne, at disse granitskærver også kan bruges som smukke og praktiske dekorationer til blomsterkrukker eller som belægning på havestier. Du kan finde granitskærver færdigskåret i forskellige farver, så de passer æstetisk til ethvert boligmiljø. For at få noget unikt kan du prøve at blande to forskellige farver sammen.Når du lægger sort granitskærver i dit havebed eller på din havesti, kræver det ikke et lige så stabilt underlag, fordi der ikke er så meget trafik, så du kan blot lægge en ukrudtsmåtte og et lag stenmel under skærverne.

Granitskærver er mørke og koksgrå, når de er tørre, og næsten sorte, når de er våde. Da de er naturlige, kan farve og tekstur variere fra skærv til skærv. Sort granit er ofte støvet ved levering, men det kan fjernes ved hjælp af en slange. De skal vaskes igen efter regn, da det normalt er der, hvor de fremstår renest. Det er der, de har det flotteste udseende, som får din have til at fremstå moderne og stilren.