Hosting

Er dit domæne dit eget? eller tilhører det en virksomhed?

Ja, overskriften fænger selvfølgelig en hel del, men spørgsmålet er top relevant. I disse dage er det nemlig meget svært at sikre sig rettigheden til ens eget domæne, da lovgivningen går ud på at den der har det mest nære forhold til domænet også har krav på domænet, hvilket har udviklet sig i en del ubehagelige sager over det seneste stykke tid. Her må man jo sige at det er lidt nemmere med et webhotel, der ikke som sådan kan overdrages eller ejes af andre end dig selv. Det er dog vigtigt at der bliver lavet en god overførsel af webhotellet eller webhotel udbyderen, såfremt dit website skal flyttes til en anden person.

Hvis du er i tvivl om du er den der har mest ret til dit domænenavn, kan et eksempel være www.billigt-phillips-tv.dk. Dette domæne vil til hver en tid tilhører Phillips, da Phillips er et kendt brandt der sælger billige tv. Du vil som person eller virksomhed ikke kunne opnå en relevans på dette domæne, som vil give dig retigheden til at eje det, frem for Phillips.

Et andet eksempel kunne være at du ger ville have domænet www.bredbånd-århus.dk. Dette domæne vil du idag fint kunne eje og du vil formentlig også være den der har retten til domænet, men starter der en kæde af bredbånds butikker i Århus ved Navnet "bredbånd Århus", ja så har du altså et problem med dit domæne. Igen husk nu at dette ikke gælder dit webhotel – da dette er 2 seperate ting.