Tyverisikring

Tyverisikring er det en god ide?

Ca. hver 3 danske familie har oplevet indbrud eller et forsøg på indbrug i deres villa eller lejlighed. I følge forsikringsselskabernes organisation “Forsikring og Pension” har der aldrig været flere indbrud end der er nu. Hvor vi f.eks. i 2005 havde ca. 31.000 indbud var der i 2009 næsten 47.000 indbrud. Når vi kigger på antallet af indbrud i sommerhuse har der været en stigning på 91% på kun 4 år. Hvorfor denne stigning? En del af forklaringen er rent faktisk at antallet af interessante tyvekoster i et gennemsnitshjem er steget der er mange letomsættelige tyvekoster som f.eks. bærbare pc’ere, fladskærme og designmøbler. Set i lyset af denne store stigning er det en rigtig god ide at investere i tyverisikring f.eks. i form af en tyverialarm.

Mange former for tyverisikring

Der findes mange former for tyverisikring – man kan overveje mekanisk tyverisikring og teknisk tyverisikring. Alt sammen kan reducere sandsynligheden for indbrud dertil skaderne der opstår når der er indbrug.

Mekanisk Tyverisikring

Ved mekanisk sikkerhed i form af låse, hasper mv.. vanskeliggør man adgangen til huset for tyvene.

Teknisk tyverisikring

Ved teknisk sikring forstås tyverialarm, videoovervågning mv.. Man kan sige at teknisk tyverisikring er kendetegnet ved at det ikke forhindre tyven i at bryde ind , men at det gør det stresset og besværligt, at tyven vælger et andet hus. Det er absolut en skrøne at det ikke nytter at investere i f.eks. en tyverialarm. Det gør absolut en stor forskel at have en tyverialarm. Indbrudstyvens største fjende er for lidt tid og opmærksomhed.