Danske film

Dansker med i mange film og tv-serier i udlandet

Den tv serie vi har taget kig på hvorfor at så mange danske skuespiller har så stor succes uden for de danske grænser. Den sidste i rækken af danske skuespiller der kan smile hele vejen til banken efter at være hyret til en rolle i britiske tv-serien Sherlock er Lars Mikkelsen. I tv-serien Sherlock skal danske Lars Mikkelsen spille skurk i den næste sæson af tv-serien der blevet solgt til det meste af verden. Der med er Lars Mikkelsen blevet medlem af den meget eftertragtede klub ”Vi er danske skuespiller i udlandet” I klubben er kollegaerne Jesper Christensen, Thure Lindhardt, Nikolaj Coster-Waldau, og ikke mindst broren Mads Mikkelsen.

Danske skuespiller er gode skurke

Filmselskaberne i Hollywood er altid på udkig efter skuespiller med mystik og kant og som helt naturligt kan spille nogle lækre stereotyper skurkeroller. Som et plus for de danske skuespiller opfatter man ofte en udenlandsk accent som noget lidt farligt og noget man nemt kan forbinde med en skurke rolle i amerikanske film og tv-serier. Til gengæld bliver det meget svært for de danske skuespiller at få en rolle som helt i en film eller tv-serie da det kræver at man snakker 100% perfekt amerikansk.

De danske film og tv-serier er vejen til udlandet

Danmark og danske film og tv-serier er stort i udlandet. Faktisk er Danmark et af de bedste lande i verden til at producer film og tv-serier hvilket man også tydeligt kan se når man kigger hvor mange af de danske film og tv-serier der bliver eksporterede til udlandet. Det er bl.a. også her igennem at udenlandske film og tv-serie produktionsselskaber for øjnene op for de danske skuespiller talenter. Hvis man tager et hurtigt kig på sin tv-guide vil man også tit kunne finde danske skuespiller i tv-oversigten. Bl.a. når der bliver sendt film og tv-serier som James Bond, Angels & Demons, Game of Thrones, og mange andre super spændende film og tv-serier. Det skal blive spændende at følge udviklingen samt at hvornår en dansk skuespiller for solo hovedrollen i en amerikansk stor film.